Kachna na čerstvém zázvoru a pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Zázvor celý
  • 500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Jablka
  • 2.5 kg Kachna domácí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2111 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 197 g
  • Sodík 473 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 380 mg
  • Draslík 1201.3 mg
  • Vláknina 4120 mg
  • Vitamín A 4120 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.7 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nahrubo, jablka zbavíme jádřinců, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Kachnu očistíme, osolíme a posypeme strouhaným zázvorem.

  • 2

    Kachnu vložíme do pekáče s cibulí, vnitřek kachny vyplníme jablky, podlijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení kachnu poléváme výpekem, vpichujeme vidličku do boků, aby vyteklo sádlo. Po hodině poklici odstraníme a kachnu dopečeme, aby měla křupavou kůrku. Nezapomínáme přelévat výpekem.

Komentáře k receptu