Kachna na čerstvém zázvoru a pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2111 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 197 g
- Sodík 473 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 380 mg
- Draslík 1201.3 mg
- Vláknina 4120 mg
- Vitamín A 4120 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.7 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nahrubo, jablka zbavíme jádřinců, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Kachnu očistíme, osolíme a posypeme strouhaným zázvorem.
-
2
Kachnu vložíme do pekáče s cibulí, vnitřek kachny vyplníme jablky, podlijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení kachnu poléváme výpekem, vpichujeme vidličku do boků, aby vyteklo sádlo. Po hodině poklici odstraníme a kachnu dopečeme, aby měla křupavou kůrku. Nezapomínáme přelévat výpekem.