Kuřecí řízky se zeleninou a smetanou
Suroviny
- 800 g Kuřecí prsa
- 150 g Mrkev kořen
- 150 g Petržel kořen
- 150 g Celer bulvový
- 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 250 ml Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Libeček
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
- 0.17 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 105 g
- Sodík 431 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 161.5 mg
- Draslík 1170.7 mg
- Vláknina 6815.6 mg
- Vitamín A 6815.6 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky, kuřecí prsa lehce naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme sušeným libečkem a obalíme v mouce.
-
2
Na másle s olejem zpěníme cibuli, přidáme kuřecí řízky, osmažíme, vsypeme kořenovou zeleninu, promícháme, zarestujeme, podlijeme pivem a pod poklicí dusíme až je maso měkké.
-
3
Do hotové omáčky vmícháme smetanu a necháme prohřát.