Bešamelová polévka s krevetami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2582 kcal
- Sacharidy 127 g
- Tuky 92 g
- Sodík 2310 mg
- Bílkoviny 703 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 3225 mg
- Draslík 81.1 mg
- Vláknina 4894.8 mg
- Vitamín A 4894.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 79.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozpustíme máslo, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Poté přilijeme mléko a krátce povaříme na hladký bešamel.
-
2
Přidáme celé krevety a cibuli rozkrojenou na poloviny. Ochutíme solí, pepřem, 2 lžícemi citronové šťávy, přidáme svazek bazalky a na mírném ohni asi 15min provaříme.
-
3
Pak vyjmeme krevety, do polévky prolisujeme šťávu z hlaviček. Vyjmeme cibuli a bazalku.
-
4
Polévku nalijeme do talířů, dozdobíme oloupanými krevetami, lžící zakysané smetany, lístkem bazalky a ihned podáváme.