Bešamelová polévka s krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 12 ks Krevety tygří - loupané
  • 1 ks Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2582 kcal
  • Sacharidy 127 g
  • Tuky 92 g
  • Sodík 2310 mg
  • Bílkoviny 703 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 3225 mg
  • Draslík 81.1 mg
  • Vláknina 4894.8 mg
  • Vitamín A 4894.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 79.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpustíme máslo, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Poté přilijeme mléko a krátce povaříme na hladký bešamel.

  • 2

    Přidáme celé krevety a cibuli rozkrojenou na poloviny. Ochutíme solí, pepřem, 2 lžícemi citronové šťávy, přidáme svazek bazalky a na mírném ohni asi 15min provaříme.

  • 3

    Pak vyjmeme krevety, do polévky prolisujeme šťávu z hlaviček. Vyjmeme cibuli a bazalku.

  • 4

    Polévku nalijeme do talířů, dozdobíme oloupanými krevetami, lžící zakysané smetany, lístkem bazalky a ihned podáváme.

Komentáře k receptu