Plněné závitky z kuřecích stehen
Suroviny
- 800 g Kuřecí stehna
- 60 ml Voda pitná
- 0.25 kávová lžička Kmín mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Okurky nakládané
- 1 ks Klobása Dunajská
- 1 ks Cibule
- 4 plátek Slanina vepřová
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 573 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 38 g
- Sodík 2319 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 167.2 mg
- Draslík 482.2 mg
- Vláknina 5089.1 mg
- Vitamín A 5089.1 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykostěné čtyři stehenní řízky mírně naklepeme a osolíme. Okurky rozpůlíme, klobásu rozkrojíme na čtvrtky, cibuli nakrájíme nadrobno. V mouce smícháme papriku a kmín.
-
2
Jednu stranu řízku potřeme hořčicí, položíme na něj plátek slaniny, půlku okurky a čtvrtku klobásy. Maso zavineme, zavážeme nití a obalíme v mouce.
-
3
Na másle s olejem zpěníme cibuli, vložíme závitky, ze všech stran osmažíme, podlijeme pivem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. Poté maso vyjmeme a držíme v teple. Šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a chvíli povaříme.