Telecí calvadosové závitky s kedlubnami
Suroviny
- 60 g Ořechy vlašské
- 800 g Telecí kýta
- 150 g Šunka dušená
- 200 g Šalotka
- 20 g Máslo čerstvé
- 500 ml Hovězí vývar základní
- 50 ml Calvados
- 30 ml Olej rostlinný
- 12 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Majoránka
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Jablka
- 2 ks Kedlubna
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 651 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 31 g
- Sodík 2839 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 180.8 mg
- Draslík 1312.1 mg
- Vláknina 8927.8 mg
- Vitamín A 8927.8 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.9 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Ořechy najemno nasekáme.
-
2
Omyté maso nakrájíme na plátky, osušíme, mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Plátky poklademe šunkou, kousky jablek a ořechy, posypeme majoránkou a svineme do závitků. Upevníme jehlami nebo párátky.
-
3
Závitky opékáme na oleji po všech stranách asi 10 minut. Přidáme oloupanou, podélně rozpůlenou šalotku a krátce osmahneme. Přilijeme vývar, calvados a závitky zvolna dusíme asi 40 minut.
-
4
Oloupané kedlubny nakrájíme na větší kousky, povaříme v osolené vodě 10 minut, vyjmeme a necháme okapat. Kedlubny opečeme na másle, osolíme a opepříme.
-
5
Závitky vyjmeme a odstraníme jehly. Omáčku chvíli povaříme, osolíme a opepříme.
-
6
Závitky s kedlubnami, šalotkou a omáčkou upravíme na talíře a kedlubny posypeme nakrájenou pažitkou.