Grenadýrmarš s klobásou
Suroviny
- 300 g Brambory
- 300 g Nudle široké
- 200 g Klobása uzená
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 2 ks Cibule
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2.5 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 516 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 15 g
- Sodík 323 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 80 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 422.9 mg
- Vláknina 6004.5 mg
- Vitamín A 6004.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do většího hrnce si dáme 1.5 litru vody, 1 lžičku soli, 1 lžíci oleje a když se začne vařit, dáme do ní široké nudle, promícháme a pomalu je vaříme přibližně 8-10 minut (podle návodu na obale). Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme je pod tekoucí vodou a necháme odkapat.
-
2
Oloupané a omyté brambory pokrájíme na kostičky, dáme do hrnce s 0.5 litrem vody, 0.5 lžičky solí, kmínem a uvaříme je doměkka.
-
3
Oloupané cibule pokrájíme nadrobno.
-
4
V pekáčku na rozpáleném sádle osmažíme cibuli dozlatova, přimícháme sladkou a pálivou papriku, přidáme brambory, uvařené nudle a na kolečka pokrájenou klobásu. Vše dobře promícháme a dáme do předehřáté trouby zapéct.
-
5
Pečeme při 240°C přibližně 15-20 minut dozlatova.
-
6
Grenadýrmarš podáváme horký.