Špízy z mletého jehněčího masa s paprikou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Olivy nakládané
  • 500 g Jehněčí plec
  • 3 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika zelená
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.16 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 263 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 486 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 175.1 mg
  • Draslík 570.2 mg
  • Vláknina 5269.8 mg
  • Vitamín A 5269.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 71.9 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté maso umeleme a v míse smícháme s oloupanou, nasekanou cibulí, česnekem, nakrájenými olivami, mletou paprikou, oreganem, kmínem a žloutkem. Vše dobře promícháme, osolíme a opepříme.

  • 2

    Ze směsi lžící vykrajujeme kousky, ze kterých vytvarujeme kuličky. Napíchneme je na špízy střídavě s očištěnými, na kousky nakrájenými paprikami.

  • 3

    Špízy opékáme po všech stranách na pánvi na oleji asi 10 minut.

Komentáře k receptu