Špízy z mletého jehněčího masa s paprikou
Suroviny
- 50 g Olivy nakládané
- 500 g Jehněčí plec
- 3 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 kávová lžička Oregano sušené
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika zelená
- 2 stroužek Česnek
- 0.16 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 263 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 13 g
- Sodík 486 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 175.1 mg
- Draslík 570.2 mg
- Vláknina 5269.8 mg
- Vitamín A 5269.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 71.9 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté maso umeleme a v míse smícháme s oloupanou, nasekanou cibulí, česnekem, nakrájenými olivami, mletou paprikou, oreganem, kmínem a žloutkem. Vše dobře promícháme, osolíme a opepříme.
-
2
Ze směsi lžící vykrajujeme kousky, ze kterých vytvarujeme kuličky. Napíchneme je na špízy střídavě s očištěnými, na kousky nakrájenými paprikami.
-
3
Špízy opékáme po všech stranách na pánvi na oleji asi 10 minut.