Vepřové plátky s vaječnými závitky
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 250 g Žampiony čerstvé
- 500 g Vepřová kýta
- 300 g Rýže předvařená (parboiled)
- 600 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř červený celý
- 1 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Petržel - nať
- 5 ks Cibulka jarní
- 1 polévková lžíce Mléko polotučné
- 3 polévková lžíce Omáčka sójová
- 0.47 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 724 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 34 g
- Sodík 319 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 221.6 mg
- Draslík 916.2 mg
- Vláknina 7237 mg
- Vitamín A 7237 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.7 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži vaříme v 600ml osolené vody asi 20 minut a slijeme.
-
2
Rozmícháme vejce s mlékem a špetkou soli. Na pánvi na rozpuštěném másle usmažíme z vaječného mléka tenké omelety, srolujeme je a nakrájíme na špalíčky.
-
3
Na pánvi rozehřejeme olej a zprudka na něm osmahneme omyté, na plátky nakrájené maso. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a oloupanou, na šikmé proužky nakrájenou cibulku. Vše dusíme asi 5 minut. Přidáme sójovou omáčku, oba druhy pepřů a podle chuti osolíme.
-
4
Masovou směs s rýží a vaječnými závitky upravíme na talíře a ozdobíme lístky petrželky.