Rizoto s kuřecími játry a mletým masem
Suroviny
- 150 g Játra kuřecí
- 100 g Maso mleté - mix
- 300 g Rýže dlouhozrnná
- 600 ml Voda pitná
- 125 ml Vývar slepičí
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kmín římský
- 1 ks Cibule
- 2 ks Paprikové lusky čerstvé
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř cayenský
- 1 špetka Hřebíček mletý
- 3 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 470 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 15 g
- Sodík 334 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 129.4 mg
- Draslík 264.3 mg
- Vláknina 2426.8 mg
- Vitamín A 2426.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Propláchnutou rýži vaříme v osolené vodě asi 20 minut, scedíme a necháme okapat.
-
2
Oloupanou cibuli a česnek nasekáme, očištěné papriky a jarní cibulku nakrájíme na kostičky. Očištěná a omytá játra nakrájíme na plátky.
-
3
Cibuli, česnek, papriky a cibulky opékáme na oleji 5 minut. Přidáme játra, mleté maso a za častého míchání smažíme asi 10 minut. Vmícháme koření a rýži, přilijeme vývar a povaříme 2 minuty.
-
4
Rizoto upravíme na talíře a posypeme nasekanou petrželkou.