Zelenina po asijsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 291 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 180 g
- Sodík 33 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 447.7 mg
- Vláknina 9605 mg
- Vitamín A 9605 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.5 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou mrkev, pórek a papriku omyjeme a nakrájíme na nudličky. Sójové výhonky necháme okapat, hlívu ústřičnou otřeme papírovou utěrkou a nakrájíme na čtvrtky, feferonku rozpůlíme a zbavíme peciček.
-
2
Ve woku rozehřejeme olej, přidáme mrkev, pórek, papriku a feferonku. Vše opékáme za stálého míchání asi 5 minut. Potom přidáme hlívu, sójové výhonky a opékáme dalších 5 minut. Nakonec přilijeme sójovou omáčku.
-
3
Skleněné nudle připravíme podle návodu na obalu, slijeme a necháme okapat. Upravíme je na talíře spolu se zeleninou a ihned podáváme.