Kuřecí prsa v žemli
Suroviny
- 500 g Kuřecí prsa
- 150 g Sýr Ementál (Primátor)
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 4 ks Žemle tuková
- 1 ks Salát ledový
- 1 ks Hrušky
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 502 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 20 g
- Sodík 256 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 119.8 mg
- Draslík 609.5 mg
- Vláknina 4032.8 mg
- Vitamín A 4032.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá a osušená kuřecí prsa rozpůlíme, posypeme karí kořením, mletou paprikou a pepřem. Maso opečeme po obou stranách v pánvi na rozehřátém oleji a osolíme.
-
2
Žemle rozkrojíme a potřeme máslem.
-
3
Salát rozebereme na listy, omyjeme a několik listů ponecháme stranou. Zbylé nakrájíme na nudličky a rozdělíme na spodní poloviny žemlí. Na salát rozložíme opečené maso.
-
4
Hrušku omyjeme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na dílky. Obložíme jimi maso a navrch položíme plátky ementálu. Přiklopíme horními polovinami žemlí.
-
5
Sendviče vložíme do trouby pod rozpálený gril a necháme roztavit sýr.
-
6
Podáváme horké na salátových listech.