Kuře dušené v pivu
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
- 40 g Olej rostlinný
- 300 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Kuře
- 2 ks Cibule
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 5 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- 5 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1249 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 94 g
- Sodík 396 mg
- Bílkoviny 81 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 351.7 mg
- Draslík 877.1 mg
- Vláknina 1733.1 mg
- Vitamín A 1733.1 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.5 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 40.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře naporcujeme, cibuli nakrájíme nadrobno.
-
2
Kuře ze všech stran osmažíme na másle s olejem, přidáme cibuli, sůl, pepř, podlijeme pivem a pod poklicí dusíme. Po dvaceti minutách přidáme protlak a ocet. Když je kuře měkké, vmícháme do omáčky smetanu.