Marinovaný kapr smažený
Suroviny
- 800 g Kapr obecný
- 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 120 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Kmín mletý
- 6 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Majonéza
- 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 582 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 42 g
- Sodík 314 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 132 mg
- Draslík 703.3 mg
- Vláknina 474.4 mg
- Vitamín A 474.4 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Marinádu připravíme smícháním piva, hořčice, majonézy, soli, pepře, kmínu a utřeného česneku.
-
2
Kapra očistíme, naporcujeme a vložíme do marinády. Pod fólií necháme v chladničce přes noc.
-
3
Marinované porce kapra obalíme v mouce a usmažíme na oleji.