Kapr dušený v pivu s kořením

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kapr obecný
  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 3 ks Hřebíček
  • 0.6 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 350 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 198 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 135.6 mg
  • Draslík 716.6 mg
  • Vláknina 1363 mg
  • Vitamín A 1363 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na čtvrtky. Kapra očistíme, naporcujeme, osolíme a opepříme a obalíme v mouce.

  • 2

    Porce kapra usmažíme na másle, přidáme koření, cibuli, zalijeme pivem a dusíme pod poklicí.

  • 3

    Když je kapr měkký, vyjmeme ho z kastrolu a omáčku přecedíme. Porce kapra servírujeme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu