Kapr dušený v pivu s kořením
Suroviny
- 800 g Kapr obecný
- 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Kmín drcený
- 1 ks Cibule
- 2 ks Bobkový list
- 3 ks Hřebíček
- 0.6 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 350 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 14 g
- Sodík 198 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 135.6 mg
- Draslík 716.6 mg
- Vláknina 1363 mg
- Vitamín A 1363 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme na čtvrtky. Kapra očistíme, naporcujeme, osolíme a opepříme a obalíme v mouce.
-
2
Porce kapra usmažíme na másle, přidáme koření, cibuli, zalijeme pivem a dusíme pod poklicí.
-
3
Když je kapr měkký, vyjmeme ho z kastrolu a omáčku přecedíme. Porce kapra servírujeme přelité omáčkou.