Závitky z kapra na zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 120 g Anglická slanina
  • 600 g Zelí kysané
  • 500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Koření na ryby
  • 2 ks Cibule
  • 1 kg Kapr obecný
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 690 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 399 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 212.9 mg
  • Draslík 779 mg
  • Vláknina 1509.6 mg
  • Vitamín A 1509.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, zelí slijeme a nakrájíme. Staženého kapra vyfiletujeme, nakrájíme na širší porce, abychom mohli tvořit závitky. Maso osolíme, posypeme kořením na ryby, poklademe plátky slaniny, stočíme do závitku, sepneme jehlou a obalíme v mouce.

  • 2

    Na pekáči na másle s olejem zpěníme cibuli. Poté vložíme závitky, navrstvíme zelí, přelijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě. Když je maso měkké, přelijeme smetanou, v které jsme rozšlehali sladkou papriku, a chvilku zapečeme.

Komentáře k receptu