Závitky z kapra na zelí
Suroviny
- 120 g Anglická slanina
- 600 g Zelí kysané
- 500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Koření na ryby
- 2 ks Cibule
- 1 kg Kapr obecný
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 690 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 49 g
- Sodík 399 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 212.9 mg
- Draslík 779 mg
- Vláknina 1509.6 mg
- Vitamín A 1509.6 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, zelí slijeme a nakrájíme. Staženého kapra vyfiletujeme, nakrájíme na širší porce, abychom mohli tvořit závitky. Maso osolíme, posypeme kořením na ryby, poklademe plátky slaniny, stočíme do závitku, sepneme jehlou a obalíme v mouce.
-
2
Na pekáči na másle s olejem zpěníme cibuli. Poté vložíme závitky, navrstvíme zelí, přelijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě. Když je maso měkké, přelijeme smetanou, v které jsme rozšlehali sladkou papriku, a chvilku zapečeme.