Kapr se zázvorem pečený na pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 719 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 46 g
- Sodík 461 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 241 mg
- Draslík 1190.2 mg
- Vláknina 3020 mg
- Vitamín A 3020 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.8 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na proužky, cibuli na kolečka. Kapra očistíme, osolíme a posypeme zázvorem. Do masa uděláme zářezy, do nichž dáme slaninu.
-
2
Do pekáče rozložíme cibuli s máslem, poté vložíme kapra. Opečeme zprudka v předehřáté troubě, poté teplotu snížíme, kapra zalijeme pivem a pečeme, až je maso měkké.