Marinovaný hovězí řízek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Strouhanka
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 250 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 plátek Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 377 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 367 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 123.8 mg
  • Draslík 79.7 mg
  • Vláknina 1390.6 mg
  • Vitamín A 1390.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pivu rozmícháme česnek utřený se špetkou soli. Roštěnou naklepeme, osolíme, opepříme, naložíme do piva a pod fólií necháme v chladničce přes noc.

  • 2

    Naložené maso obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji.

Komentáře k receptu