Marinovaný hovězí řízek
Suroviny
- 100 g Strouhanka
- 100 ml Olej rostlinný
- 250 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 3 stroužek Česnek
- 4 plátek Hovězí roštěnka vys. peč.
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 29 g
- Sodík 367 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 123.8 mg
- Draslík 79.7 mg
- Vláknina 1390.6 mg
- Vitamín A 1390.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pivu rozmícháme česnek utřený se špetkou soli. Roštěnou naklepeme, osolíme, opepříme, naložíme do piva a pod fólií necháme v chladničce přes noc.
-
2
Naložené maso obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji.