Roštěnky dušené na pivu s křenem
Suroviny
- 100 ml Olej rostlinný
- 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- 4 plátek Hovězí roštěnka vys. peč.
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 2 polévková lžíce Křen
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 291 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 26 g
- Sodík 101 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 1.1 mg
- Draslík 78.5 mg
- Vláknina 1527.1 mg
- Vitamín A 1527.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.6 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek rozdrtíme, roštěnky po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, zaprášíme mletou paprikou a obalíme v mouce, křen očistíme a jemně nastrouháme.
-
2
Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, vložíme plátky masa a orestujeme, až maso zhnědne. Maso zalijeme pivem a pod poklicí dusíme, až je maso téměř měkké. Poté na maso nasypeme křen a dovaříme.