Moravští ptáčci na pivu
Suroviny
- 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Klobása Dunajská
- 1 ks Cibule
- 4 plátek Hovězí maso zadní
- 4 polévková lžíce Zelí kysané
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 219 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 16 g
- Sodík 98 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 0.6 mg
- Draslík 37.3 mg
- Vláknina 883.1 mg
- Vitamín A 883.1 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, na třetinu plátku položíme lžíci kysaného zelí a čtvrtinu klobásy. Plátek zavineme, sepneme jehlou, obalíme v mouce a vložíme na zpěněnou cibuli, kterou jsme nakrájeli nadrobno. Maso osmažíme na sádle ze všech stran, zalijeme pivem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.