Pečené hovězí maso na pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 578 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 35 g
- Sodík 435 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 132.2 mg
- Draslík 836.9 mg
- Vláknina 3836.3 mg
- Vitamín A 3836.3 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z hovězí kýty nakrájíme plátky, cibuli nakrájíme na kolečka, slaninu na kostičky.
-
2
Slaninu škvaříme v rendlíku, přidáme naklepané hovězí plátky, osolíme a opepříme polovinou soli a pepře, orestujeme a dusíme ve vlastní šťávě. Poté vyjmeme a potřeme hořčicí.
-
3
Do pekáče vymazaného máslem dáme polovinu cibule a posypeme polovinou tymiánu. Na cibuli rozložíme maso, překryjeme zbylou cibulí, osolíme, opepříme, přisypeme zbylý tymián.
-
4
Směs přelijeme výpekem z masa se slaninou a pivem a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké.