Hovězí plátky na pivu
Suroviny
- 150 g Pórek
- 100 g Olej rostlinný
- 100 g Slanina vepřová
- 350 g Cibule
- 150 ml Hovězí vývar základní
- 300 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Mrkev kořen
- 3 stroužek Česnek
- 1 kg Hovězí maso zadní
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Houby čerstvé
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.5 polévková lžíce Celer - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 721 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 187 g
- Sodík 436 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 144 mg
- Draslík 263.4 mg
- Vláknina 7657 mg
- Vitamín A 7657 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.8 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev a pórek očistíme a nakrájíme na kolečka, čerstvé houby na kousky, česnek rozdrtíme, celerovou nať hrubě nasekáme, maso nakrájíme na plátky, slaninu na kostičky, cibuli jemně pokrájíme.
-
2
Na pánvi na másle s olejem orestujeme maso, až zhnědne, poté přeložíme do hrnce, na pánvi osmažíme mrkev, česnek, pórek, nať a přidáme k masu.
-
3
Maso zalijeme vývarem, pivem, osolíme, opepříme a pod poklicí na mírném plameni dusíme, až je maso téměř měkké. Poté z vývaru maso přendáme do hlubšího rendlíku a přelijeme scezeným vývarem.
-
4
Na čisté pánvi zpěníme na oleji slaninu s cibulí, přidáme houby a podusíme.
-
5
V mezičase připravíme středně světlou máslovou jíšku.
-
6
Dušené houby přidáme k masu, přimícháme jíšku, dobře promícháme a alespoň patnáct minut dusíme.