Chilli steaky na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • 100 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Chilli omáčka
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Cibule
  • 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 531 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 106 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 220 mg
  • Draslík 134 mg
  • Vláknina 1100.5 mg
  • Vitamín A 1100.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vývar spolu s vínem, worcesterem, chilli omáčkou, rajčatovým protlakem, nasekanou cibulí a nadrobno nakrájeným celerem uvedeme do varu. Bez pokličky povaříme asi 20 minut. Marinádu necháme vychladit a potom ji rozmixujeme.

  • 2

    Omyté maso nakrájíme na steaky, omyjeme a osušíme. Okraje nařízneme, maso vložíme do misky a zalijeme marinádou. Necháme v chladu uležet nejméně 12 hodin.

  • 3

    Maso vyjmeme, necháme okapat a grilujeme na roštu 4-5 minut po každé straně.

Komentáře k receptu