Chilli steaky na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 28 g
- Sodík 106 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 220 mg
- Draslík 134 mg
- Vláknina 1100.5 mg
- Vitamín A 1100.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vývar spolu s vínem, worcesterem, chilli omáčkou, rajčatovým protlakem, nasekanou cibulí a nadrobno nakrájeným celerem uvedeme do varu. Bez pokličky povaříme asi 20 minut. Marinádu necháme vychladit a potom ji rozmixujeme.
-
2
Omyté maso nakrájíme na steaky, omyjeme a osušíme. Okraje nařízneme, maso vložíme do misky a zalijeme marinádou. Necháme v chladu uležet nejméně 12 hodin.
-
3
Maso vyjmeme, necháme okapat a grilujeme na roštu 4-5 minut po každé straně.