Paella s mořskými plody
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 4007 kcal
- Sacharidy 285 g
- Tuky 123 g
- Sodík 3604 mg
- Bílkoviny 956 g
- Uhlovodany 165 g
- Cholesterol 4422.5 mg
- Draslík 789.9 mg
- Vláknina 13084.5 mg
- Vitamín A 13084.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.7 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na oleji zprudka opečeme krevety, z každé strany. Vyndáme a zabalíme do alobalu, dojdou a zůstanou teplé.
-
2
Rajčata spaříme a oloupeme, nakrájíme na kostičky, přidáme kalamáry, také nakrájené na kostičky. Krátce osmahneme na pánvi, přidáme rýži, krátce osmahneme, vlijeme vodu nebo rybí vývar a vaříme cca 20-30 minut, voda se musí odpařit. Asi v polovině doby varu přidáme šafrán, rýže se obarví, promícháme a osolíme.
-
3
Slávky povaříme v zeleninovém vývaru, scedíme a spolu s krevetami položíme na paellu.