Jáhlové knedlíčky na rajčatech
Suroviny
- 200 g Jáhly - loupané proso
- 250 g Pórek
- 1000 g Rajčata
- 100 g Sýr Lučina - termizovaný
- 250 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 471 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 20 g
- Sodík 534 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 68.5 mg
- Draslík 927.6 mg
- Vláknina 18314.8 mg
- Vitamín A 18314.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.6 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vývaru vsypeme jáhly a vaříme je zvolna pod pokličkou asi 20 minut.
-
2
Očištěný pórek nakrájíme na kousky, polovinu omytých rajčat nakrájíme na špalíčky a zbylé nakrájíme na plátky.
-
3
V pánvi na rozehřátém másle krátce osmahneme pórek a vyjmeme. Do pánve vložíme osolené a opepřené špalíčky rajčat a podusíme asi 10 minut.
-
4
Polovinu nasekané petrželky a pažitky smícháme s lučinou a vejci. Přidáme vařené jáhly a promícháme, osolíme, opepříme a ochutíme karí kořením. Ze směsi tvarujeme asi 20 knedlíčků, které opečeme v horkém oleji po všech stranách dozlatova.
-
5
Plátky rajčat, pórek a zbylé bylinky přimícháme do rajčatové omáčky a krátce zahřejeme.
-
6
Jáhlové knedlíčky vložíme do omáčky a podáváme.