Kuře s mrkví na bylinkách
Suroviny
- 300 g Cibule
- 1250 g Mrkev kořen
- 2500 g Kuře
- 500 ml Vývar drůbeží
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Majoránka
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1180 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 552 g
- Sodík 814 mg
- Bílkoviny 81 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 324.5 mg
- Draslík 887 mg
- Vláknina 14914.7 mg
- Vitamín A 14914.7 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřata omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou. Majoránku rozdělíme dovnitř kuřat. Stehýnka svážeme nití k sobě.
-
2
V pekáči rozpálíme máslo a kuřata na něj vložíme prsíčky dolů. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia si 75 minut.
-
3
Po 20 minutách kuřata obrátíme, obložíme očištěnou, na plátky nakrájenou mrkví a oloupanou, na kostky nakrájenou cibulí. Podlijeme vývarem a pečeme dál.
-
4
Asi 15 minut před dopečením zeleninu v pekáči promícháme a vše posypeme nasekanou bazalkou a petrželkou.
-
5
Kuřata upravíme na mísu a obložíme zeleninou.