Žebírka podle sládka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 5 ks Cibule
  • 2 kg Vepřová žebra
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 8 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1077 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 82 g
  • Sodík 383 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 270 mg
  • Draslík 899.4 mg
  • Vláknina 2877.5 mg
  • Vitamín A 2877.5 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nahrubo, žebírka naporcujeme.

  • 2

    V pekáči na oleji zpěníme cibuli, na ni poskládáme porce žebírek, zasypeme pepřem, solí, polijeme rajským protlakem, vlijeme pivo a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě do poloměkka. Poté poklici sejmeme a žebírka dopečeme.

Komentáře k receptu