Bůček s masovou nádivkou na pivu
Suroviny
- 600 g Vepřový bok
- 120 g Maso mleté - mix
- 1 krajíc Chléb konzumní
- 300 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 100 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.25 kávová lžička Kmín mletý
- 2 stroužek Česnek
- 0.5 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 932 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 87 g
- Sodík 194 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 108 mg
- Draslík 303.4 mg
- Vláknina 432.6 mg
- Vitamín A 432.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na nádivku v míse smícháme mleté maso se solí, kořením, ustrouhaným chlebem, 100 ml piva, usekanou pažitkou a drceným česnekem.
-
2
Vepřový bůček vykostíme a vyřízneme v něm kapsu, maso osolíme, naplníme nádivkou a kapsu sepneme jehlou. Bůček vložíme do pekáče, podlijeme zbylým pivem a pečeme v předehřáté troubě doměkka. Maso přeléváme výpekem (je-li třeba, podlijeme horkou vodou) a opatrně obracíme.