Bůček na pivu s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 53 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 600 g Vepřový bok
  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 5 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 998 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 170 g
  • Sodík 262 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 108 mg
  • Draslík 1167.4 mg
  • Vláknina 13823.2 mg
  • Vitamín A 13823.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 71.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, maso na kostky. Zeleninu a brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, petrželovou nať jemně posekáme.

  • 2

    Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso a restujeme. Poté přimícháme zeleninu s bramborami, opepříme, osolíme a okmínujeme, zalijeme pivem a pod poklicí dusíme, až je vše měkké. Na závěr vmícháme strouhanku a několik minut ještě dusíme. Před podáváním vmícháme petrželovou nať.

Komentáře k receptu