Uzené vepřové koleno na pivě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 800 ml Voda pitná
  • 500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 4 ks Vepřové koleno uzené
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 3 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1619 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 122 g
  • Sodík 615 mg
  • Bílkoviny 89 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 275 mg
  • Draslík 373 mg
  • Vláknina 14692.4 mg
  • Vitamín A 14692.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kolena nejprve uvaříme do poloměkka v tlakovém hrnci s pepřem. Kolena vyjmeme, vývar mírně zredukujeme.

  • 2

    Pekáč vymažeme sádlem, vložíme kolena a zasypeme cibulí, kterou jsme nakrájeli na kolečka. Maso přelijeme vývarem a pečeme v předehřáté troubě. Když se šťáva částečně odvaří, zasypeme kolena strouhankou a necháme vsáknout šťávu. Poté vlijeme pivo a kolena dopečeme.

Komentáře k receptu