Plněné koleno na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Maso mleté - mix
  • 600 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Kmín mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Majoránka
  • 2 ks Vepřové koleno
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1878 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 154 g
  • Sodík 223 mg
  • Bílkoviny 101 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 193.3 mg
  • Vláknina 3367.2 mg
  • Vitamín A 3367.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kolena vykostíme, osolíme, opepříme, naplníme směsí. Poté svineme, dobře převážeme potravinářským provázkem.

  • 2

    Směs připravíme z masa, vajec, hrubě nakrájené cibule, utřeného česneku, soli, pepře, kmínu, majoránky a strouhanky. Vše dobře promícháme do kompaktní hmoty.

  • 3

    Pekáč vytřeme sádlem, dno vyložíme cibulí nakrájenou na kolečka, přidáme na plátky nakrájený česnek. Na cibuli vložíme kolena, přelijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě zhruba dvě hodiny, až mají kolena křupavou kůrku.

  • 4

    Maso často přeléváme šťávou, podle potřeby podlijeme horkou vodou.

Komentáře k receptu