Vařená kolena pečená v pivu
Suroviny
- 500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 600 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 2 ks Cibule
- 4 ks Vepřové koleno
- 2 ks Bobkový list
- 4 ks Nové koření celé
- 8 ks Pepř černý celý
- 2 stroužek Česnek
- 3 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1678 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 132 g
- Sodík 120 mg
- Bílkoviny 92 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 564 mg
- Vláknina 22369.7 mg
- Vitamín A 22369.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kolena s novým kořením, pepřem, bobkovým listem a celým česnekem vaříme v tlakovém hrnci, až je maso poloměkké. Poté maso vyjmeme a potřeme medem, který jsme rozmíchali s prolisovaným česnekem a drceným kmínem.
-
2
Pekáč vytřeme sádlem, dno vyložíme cibulí nakrájenou na kolečka.
-
3
Poloměkká kolena vložíme do pekáče, podlijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě, až mají křupavou kůrku.