Přírodní řízky na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 53 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 428 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 179 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 100.5 mg
  • Draslík 505.4 mg
  • Vláknina 119.3 mg
  • Vitamín A 119.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z kýty nakrájíme čtyři řízky, naklepeme je, osolíme, opepříme a dobře obalíme v mouce. Na rozpáleném oleji řízky z obou stran osmažíme, poté zalijeme pivem.

  • 2

    Dusíme tak dlouho, dokud se pivo nezredukuje a nevytvoří se hustší omáčka.

Komentáře k receptu