Pikantní sýrová roláda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 g Sýr Lučina - termizovaný
  • 60 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 100 g Šunkový salám
  • 0.5 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 1 polévková lžíce Paprika sterilovaná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 166 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 27 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 20 mg
  • Draslík 4.6 mg
  • Vláknina 224.4 mg
  • Vitamín A 224.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lučinu utřeme s taveným sýrem a změklým máslem. Přidáme hořčici, promícháme a necháme v chladu ztuhnout.

  • 2

    Eidam vložíme do mikrotenového sáčku a povaříme ve vroucí vodě, až se roztaví. Sýr vyjmeme, na pracovní desce rozválíme na plát silný 2 mm. Rozetřeme na něj tenkou vrstvu připravené pomazánky, přikryjeme kolečky salámu a potřeme zbylou pomazánkou. Posypeme hráškem, nakrájenými paprikami a pevně stočíme. Roládu zabalíme do alobalu a necháme do druhého dne v chladničce.

  • 3

    Sýrovou roládu podáváme nakrájenou na plátky silné 1 cm.

Komentáře k receptu