Dušené kotlety s lečem na pivu
Suroviny
- 120 g Sýr Niva (Rokfór)
- 500 g Lečo sterilované
- 600 g Vepřové kotlety
- 60 g Protlak rajčatový
- 300 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 4 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 522 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 19 g
- Sodík 877 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 126 mg
- Draslík 942.4 mg
- Vláknina 1093.1 mg
- Vitamín A 1093.1 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme na jemno, česnek rozdrtíme, nivu nastrouháme, kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
-
2
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme kotlety a z obou stran orestujeme.
-
3
Poté vmícháme rajčatový protlak, lečo, česnek, promícháme, zalijeme pivem a pod poklicí dusíme. Když je maso téměř měkké, poklici odložíme a šťávu mírně zredukujeme.
-
4
Kotlety servírujeme posypané sýrem a přelité omáčkou.