Dušené kotlety s lečem na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 58 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 500 g Lečo sterilované
  • 600 g Vepřové kotlety
  • 60 g Protlak rajčatový
  • 300 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 4 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 522 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 877 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 126 mg
  • Draslík 942.4 mg
  • Vláknina 1093.1 mg
  • Vitamín A 1093.1 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na jemno, česnek rozdrtíme, nivu nastrouháme, kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.

  • 2

    Na oleji zpěníme cibuli, přidáme kotlety a z obou stran orestujeme.

  • 3

    Poté vmícháme rajčatový protlak, lečo, česnek, promícháme, zalijeme pivem a pod poklicí dusíme. Když je maso téměř měkké, poklici odložíme a šťávu mírně zredukujeme.

  • 4

    Kotlety servírujeme posypané sýrem a přelité omáčkou.

Komentáře k receptu