Pečené vepřové plecko s medem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1117 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 59 g
- Sodík 745 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 189.3 mg
- Draslík 1159.1 mg
- Vláknina 8645.3 mg
- Vitamín A 8645.3 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.6 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme na kolečka. Kůži na masu nařežeme na kostky, vetřeme do zářezů sůl, zázvor, ze všech stran maso potřeme medem a do zářezů v kůži zapícháme hřebíčky.
-
2
Dno pekáče vyložíme cibulí, zalijeme pivem a vložíme maso. Pečeme v mírně předehřáté troubě, až je maso upečené. Občas přelijeme výpekem, je-li třeba, podlijeme vodou. Upečené maso vyjmeme na talíř a držíme v teple. Šťávu v pekáči zredukujeme, zaprášíme moukou, orestujeme, poté zamícháme vývar a alespoň deset minut povaříme.
-
3
Maso nakrájíme a podáváme s omáčkou.