Kýta na hrášku a bramborách
Suroviny
- 700 g Brambory
- 700 g Vepřová kýta
- 350 g Hrášek v mírně slaném nálevu
- 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 1 ks Feferony
- 2 špetka Kmín mletý
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 873 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 44 g
- Sodík 286 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 164.3 mg
- Draslík 1882.6 mg
- Vláknina 14397.5 mg
- Vitamín A 14397.5 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 51.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Feferonku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme najemno, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na silné hranolky, maso nakrájíme na nudličky, hrášek scedíme a necháme okapat.
-
2
Na másle s olejem zpěníme cibuli, přidáme maso a orestujeme. Poté vmícháme feferonku, hrášek, brambory, osolíme, opepříme, okmínujeme, zalijeme pivem a dusíme pod poklicí doměkka.