Kýta na hrášku a bramborách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 700 g Brambory
  • 700 g Vepřová kýta
  • 350 g Hrášek v mírně slaném nálevu
  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Feferony
  • 2 špetka Kmín mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 873 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 286 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 164.3 mg
  • Draslík 1882.6 mg
  • Vláknina 14397.5 mg
  • Vitamín A 14397.5 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 51.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Feferonku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme najemno, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na silné hranolky, maso nakrájíme na nudličky, hrášek scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Na másle s olejem zpěníme cibuli, přidáme maso a orestujeme. Poté vmícháme feferonku, hrášek, brambory, osolíme, opepříme, okmínujeme, zalijeme pivem a dusíme pod poklicí doměkka.

Komentáře k receptu