Ostrá masová směs na topinky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 16 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Vepřová kýta
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Kapie
  • 2 ks Feferony
  • 2 špetka Chilli koření mleté
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1.5 polévková lžíce Kečup ostrý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 346 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 271 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 83.8 mg
  • Draslík 636.9 mg
  • Vláknina 4162.6 mg
  • Vitamín A 4162.6 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso z kýty nebo "falešné" svíčkové omyjeme a pokrájíme na nudličky. Cibuli s česnekem očistíme. Cibuli nakrájíme na malé kostičky, česnek nasekáme nadrobno. Feferonky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a drobně pokrájíme. Nakládané kapie pokrájíme na nudličky.

  • 2

    V míse maso promícháme se solí, pepřem a maizenou. V pánvi rozpálíme olej a maso restujeme dozlatova 2-3 minuty. Pak přimícháme cibuli, feferonky, chilli, 1,5 lžíce ostrého kečupu a nakonec kapii. To vše restujeme jen 1-2 minuty.

  • 3

    Pikantní směs použijeme teplou i studenou.

Komentáře k receptu