Kančí guláš z bůčku
Suroviny
- 800 g Kančí bok
- 60 g Mouka pšeničná hladká
- 60 g Sádlo vepřové škvařené
- 300 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 300 ml Hovězí vývar základní
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 2 ks Cibule
- 6 ks Nové koření celé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 301 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 21 g
- Sodík 398 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 183.8 mg
- Vláknina 2624.2 mg
- Vitamín A 2624.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, bůček z divočáka nakrájíme na kostky, muškátový oříšek nastrouháme.
-
2
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso a orestujeme. Poté vsypeme koření, sůl, zalijeme pivem, promícháme a pod poklicí dusíme, dokud není maso téměř měkké.
-
3
Šťávu zredukujeme, zaprášíme moukou, zarestujeme, vmícháme vývar a alespoň čtvrt hodiny provaříme.