Guláš na pivu se sýrovou směsí
Suroviny
- 250 g Chléb konzumní
- 100 g Slanina vepřová
- 100 g Sýr Eidam cihla 30%
- 700 g Hovězí kližka
- 300 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 200 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 300 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Kmín drcený
- 0.25 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 3 ks Cibule
- 0.5 ks Cibule
- 2 ks Okurky nakládané
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Feferony
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 604 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1926 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 111.7 mg
- Draslík 254.6 mg
- Vláknina 6374.3 mg
- Vitamín A 6374.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky, maso na kostky, česnek rozdrtíme. Tvrdý chleba nastrouháme a vsypeme do piva.
-
2
Na oleji rozpustíme slaninu, necháme na ní zpěnit cibuli s česnekem, přidáme maso a restujeme.
-
3
Poté přisypeme obě papriky, sůl, pepř, rajčatový protlak, promícháme, zalijeme vodou a pod poklicí dusíme, až je maso poloměkké.
-
4
Poté do guláše vmícháme chleba s pivem a dovaříme.
-
5
V mezičase připravíme sýrovou směs. Tvrdý sýr, okurky a vařená vejce nastrouháme, cibuli jemně nakrájíme, feferonky zbavíme semen a nakrájíme na tenké nudličky a vše dobře promícháme.
-
6
Guláš před podáváním na talířích sypeme připravenou sýrovou směsí.