Guláš s jablky a pivem
Suroviny
- 450 g Jablka
- 200 g Mrkev kořen
- 700 g Hovězí kližka
- 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Majoránka
- 5 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 104 g
- Sodík 84 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 269.7 mg
- Vláknina 9721.4 mg
- Vitamín A 9721.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme na kostičky, maso a mrkev na kostky, česnek rozdrtíme.
-
2
Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme maso a restujeme.
-
3
Poté přisypeme pepř, sůl, přidáme med, bobkový list a mrkev. Guláš zalijeme pivem a pod poklicí dusíme.
-
4
Když je maso poloměkké, přidáme do něj majoránku, na kostičky nakrájená jablka, která jsme oloupali a vykrájeli jádřince a dovaříme.