Guláš s jablky a pivem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 450 g Jablka
  • 200 g Mrkev kořen
  • 700 g Hovězí kližka
  • 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 5 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 413 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 104 g
  • Sodík 84 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 269.7 mg
  • Vláknina 9721.4 mg
  • Vitamín A 9721.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na kostičky, maso a mrkev na kostky, česnek rozdrtíme.

  • 2

    Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme maso a restujeme.

  • 3

    Poté přisypeme pepř, sůl, přidáme med, bobkový list a mrkev. Guláš zalijeme pivem a pod poklicí dusíme.

  • 4

    Když je maso poloměkké, přidáme do něj majoránku, na kostičky nakrájená jablka, která jsme oloupali a vykrájeli jádřince a dovaříme.

Komentáře k receptu