Guláš na pivě s fazolemi
Suroviny
- 100 g Slanina vepřová
- 600 g Hovězí kližka
- 300 g Fazole bílé
- 60 g Protlak rajčatový
- 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 700 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Majoránka
- 2 ks Cibule
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín mletý
- 3 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 683 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 24 g
- Sodík 316 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 166.4 mg
- Vláknina 2617.5 mg
- Vitamín A 2617.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přes noc namočené fazole uvaříme.
-
2
Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, maso na kostky, česnek prolisujeme.
-
3
Na oleji rozpustíme slaninu, zpěníme na ní cibuli, přidáme maso a orestujeme.
-
4
Přisypeme mouku, sůl, pepř, kmín a papriku. Chvíli restujeme, přidáme rajčatový protlak, zalijeme pivem a vývarem z uvařených fazolí a pod poklicí dusíme.
-
5
Když je maso měkké, přisypeme uvařené fazole, ochutíme česnekem a majoránkou a ještě chvíli dusíme.