Guláš na pivě s fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 160 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 600 g Hovězí kližka
  • 300 g Fazole bílé
  • 60 g Protlak rajčatový
  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 700 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 2 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 683 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 316 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 166.4 mg
  • Vláknina 2617.5 mg
  • Vitamín A 2617.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přes noc namočené fazole uvaříme.

  • 2

    Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, maso na kostky, česnek prolisujeme.

  • 3

    Na oleji rozpustíme slaninu, zpěníme na ní cibuli, přidáme maso a orestujeme.

  • 4

    Přisypeme mouku, sůl, pepř, kmín a papriku. Chvíli restujeme, přidáme rajčatový protlak, zalijeme pivem a vývarem z uvařených fazolí a pod poklicí dusíme.

  • 5

    Když je maso měkké, přisypeme uvařené fazole, ochutíme česnekem a majoránkou a ještě chvíli dusíme.

Komentáře k receptu