Brambory s bylinkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1500 g Brambory
  • 30 g Okurky nakládané
  • 10 g Petržel - nať
  • 100 g Sardelové řezy
  • 10 g Bazalka
  • 10 g Kapary
  • 50 ml Ocet vinný
  • 130 ml Olej olivový extra panenský
  • 20 ml Hořčice dijonská
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 580 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 1106 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 21.3 mg
  • Draslík 1725.8 mg
  • Vláknina 19364.8 mg
  • Vitamín A 19364.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, uvaříme ve vroucí osolené vodě, slijeme a necháme okapat. Poté nasekáme na hrubší kusy.

  • 2

    Bylinky omyjeme a nadrobno pokrájíme.

  • 3

    Česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, stejně jako rybičky, okurky a kapary.

  • 4

    Všechny suroviny, kromě brambor, smícháme dohromady.

  • 5

    Za stálého šlehání vmícháme olej, hořčici a ocet. Osolíme a opepříme dle chuti a omáčku nalijeme k bramborám.

  • 6

    Dobře promícháme a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu