Meduňková omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Lilek
  • 350 ml Vývar zeleninový
  • 2 ks Cibule
  • 0.5 ks Meduňka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 190 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 469 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 19.6 mg
  • Draslík 254.4 mg
  • Vláknina 5053.8 mg
  • Vitamín A 5053.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilek nakrájíme na kostičky a společně s nasekanou cibulí a prolisovaným česnekem podusíme na rozehřátém másle.

  • 2

    Poté přilijeme zeleninový vývar, limetovou šťávu a zvolna asi 5minut provaříme. Přimícháme nasekanou meduňku a základní světlou omáčku. Dochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Omáčka je vhodná k masu, zejména ke kachně.

Komentáře k receptu