Vepřový guláš s pivem
Suroviny
- 800 g Brambory
- 120 g Slanina vepřová
- 350 g Vepřová plec
- 60 g Protlak rajčatový
- 600 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Majoránka
- 2 ks Cibule
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 5 stroužek Česnek
- 0.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 572 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 32 g
- Sodík 430 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 82.5 mg
- Draslík 1256.5 mg
- Vláknina 12632 mg
- Vitamín A 12632 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a slaninu drobně nakrájíme, maso nakrájíme na kostky, brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, česnek propasírujeme.
-
2
V hlubokém rendlíku rozpustíme slaninu, na ní zpěníme cibuli, přidáme maso a restujeme. Poté osolíme, opepříme, přisypeme papriku, česnek, promícháme, zalijeme pivem a pod poklicí dusíme.
-
3
Když je maso téměř měkké, přidáme brambory, majoránku, rajčatový protlak a dusíme, až jsou brambory měkké.