Pivní zelňačka
Suroviny
- 120 g Anglická slanina
- 150 g Klobása ostravská
- 250 g Zelí kysané
- 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 700 ml Vývar drůbeží
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 22 g
- Sodík 716 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 16.3 mg
- Draslík 89.5 mg
- Vláknina 1911.8 mg
- Vitamín A 1911.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli jemně nakrájíme, slaninu nakrájíme na kostičky, klobásu na tenčí kolečka, zelí překrájíme.
-
2
V hrnci se silným dnem na oleji škvaříme slaninu, přidáme cibuli, necháme zpěnit, přidáme klobásu, zaprášíme moukou a orestujeme. Přisypeme papriku, sůl, pepř, zamícháme, přidáme zelí, vlijeme vývar s pivem a vaříme doměkka.