Dušená skopová plec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 494 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 44 g
- Sodík 204 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 9.7 mg
- Draslík 82.9 mg
- Vláknina 2431 mg
- Vitamín A 2431 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a omytou skopovou plec (nebo kýtu) vcelku naklepeme a osolíme.
-
2
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, vložíme připravené maso a podlijeme trochou vody. Přidáme tymián, rajčatový protlak, celý pepř a prolisovaný česnek. Dusíme pod pokličkou doměkka. Během dušení maso přeléváme šťávou a podle potřeby podléváme vodou.
-
3
Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na porce. Upravíme na nahřáté talíře a přelijeme šťávou.