Dušená skopová plec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Skopová plec
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 494 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 204 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 9.7 mg
  • Draslík 82.9 mg
  • Vláknina 2431 mg
  • Vitamín A 2431 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou skopovou plec (nebo kýtu) vcelku naklepeme a osolíme.

  • 2

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, vložíme připravené maso a podlijeme trochou vody. Přidáme tymián, rajčatový protlak, celý pepř a prolisovaný česnek. Dusíme pod pokličkou doměkka. Během dušení maso přeléváme šťávou a podle potřeby podléváme vodou.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na porce. Upravíme na nahřáté talíře a přelijeme šťávou.

Komentáře k receptu