Pivní polévka s houbami
Suroviny
- 200 g Celer bulvový
- 120 g Pórek
- 80 g Sýr Eidam cihla 30%
- 120 g Zelí hlávkové bílé
- 120 g Houby čerstvé
- 220 g Vepřový bok uzený
- 650 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 650 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín mletý
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 193 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 67 g
- Sodík 613 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 17.2 mg
- Draslík 393.5 mg
- Vláknina 5614.7 mg
- Vitamín A 5614.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky, houby na plátky, uzený bůček nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme.
-
2
Na oleji osmažíme pokrájený bůček, přidáme zeleninu, houby a chvíli restujeme. Poté vše zalijeme pivem s vodou, ochutíme pepřem, kmínem, osolíme a vaříme doměkka.
-
3
Servírujeme se strouhaným sýrem, který nasypeme do talířů.