Pivní polévka s feferony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 25 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 750 ml Hovězí vývar základní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Kedlubna
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Feferony
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Petržel kořen
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 5 plátek Veka
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 210 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 78 g
  • Sodík 501 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 9.6 mg
  • Draslík 334.9 mg
  • Vláknina 5033.6 mg
  • Vitamín A 5033.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Feferonky a papriku zbavíme semen, spolu s očištěnou zeleninou nakrájíme na nudličky a smažíme na másle s olejem. Poté přimícháme mouku, orestujeme, zalijeme pivem s vývarem, ochutíme solí, pepřem a vaříme. Hotovou polévku rozmixujeme. Podáváme s plátky chleba, které jsme osmažili na másle a posypali strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu