Chlebová polévka s hrozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 110 g Hrozinky
  • 120 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 25 g Cukr krupice
  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 600 ml Voda pitná
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.25 ks Vanilkový lusk
  • 0.333333 ks Skořice celá
  • 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 234 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 177 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 148.1 mg
  • Draslík 213.5 mg
  • Vláknina 5612 mg
  • Vitamín A 5612 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci ve vodě svaříme chleba nakrájený na kostky s kořením, hrozinkami a cukrem. Do hrnečku vlijeme 100 ml piva, rozšleháme v něm solamyl a zašleháme do vroucí polévky. Poté přidáme zbytek piva, povaříme a vmícháme rozšlehané žloutky, které jen necháme přejít varem.

Komentáře k receptu