Pikantní medové vepřové kotlety s kostí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 525 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 23 g
- Sodík 535 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 172.8 mg
- Draslík 943.2 mg
- Vláknina 917 mg
- Vitamín A 917 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve si připravíme marinádu na potírání masa: použijeme koření Steak 7 pepřů (nebo Směs koření na pečená masa). Koření dobře smícháme v misce s 5 lžícemi octa Balsamico, s 5 lžícemi medu a 2 stroužky rozdrceného česneku.
-
2
Vepřové maso vcelku - kotlety s kostí omyjeme, osušíme, potřeme česnekem rozetřeným se solí, posypeme kmínem a čerstvě pomletým pepřem. Maso dáme na pekáč a dáme ho péct do předem vyhřáté trouby na 220 °C. Po 15 minutách, když má maso zlatohnědou kůrku, potřeme medovou marinádou a dopečeme při 170 °C přibližně 20-25 minut. Ještě během pečení potřeme maso minimálně 2x.
-
3
Když do masa po dopečení píchneme vidličkou a bude vytékat čirá šťáva - maso bude dostatečně upečené.
-
4
Po upečení necháme maso 15 minut ve vypnuté troubě, poté naporcujeme a podáváme.